Latin

Net als in de ballroomdansen kennen we ook in de latin afdeling vijf dansen. Alhoewel je eigenlijk kunt zeggen dat het rijtje veel langer is door alle nieuwe latin dansvormen die komen overwaaien uit het carribisch gebied. De latindansen die we u leren tijdens onze cursussen zijn:

  • Cha Cha (32 maten per minuut). Vrolijk en ondeugend. Heel populair omdat je deze dans op heel veel muziek uit de top 40 kunt dansen.
  • Rumba (26 maten per minuut). Het romantische intermezzo. Verleiding op de vloer.
  • Samba (50 maten per minuut). Carnaval op de dansvloer! Aanstekelijke muziek en het nodigt gewoon uit om lekker de vloer op te gaan!
  • Paso Doble (60 maten per minuut). Hier beelden heer en dame het stierengevecht uit. Hij de toreador en zij de cape. Spektakel!
  • Jive (43 maten per minuut). Gekuiste versie van het welbekende rock & roll en met de roots in East en Westcoast Swing. Inspannend, maar wel heel leuk om te doen!

De Cha Cha, Rumba en Jive leert u bij ons al in de beginnerscursus. In de gevorderdcursus komt daar de Samba bij. In de Goudcursus wordt de Paso Doble aan het rijtje toegevoegd.

Naast bovenstaande latindansen kennen we er nog veel meer die zijn overgewaaid. Denk aan Salsa (ook bij uw danscentrum!), Merengue, Bachata, Soca, Zouk, etc. Een aantal van die speciale dansvormen vindt u terug in het zomerseizoen van uw danscentrum!